Stankoverlast riolering

Een van de eerste aanwijzingen dat er iets mis is met uw riool, is stankoverlast. Ruikt u de riolering? Dan is het handig om ‘t opsporen van het probleem met de riolering snel te doen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, die hun eigen type uitwerking hebben; van soms kortdurende stank tot altijddurende stankoverlast van uw riool. Zo kan er bijvoorbeeld een verstopping gaande zijn, die door ontstoppen kan worden opgelost.

Permanente stank

Zoals eerder aangegeven, is het mogelijk dat de stankoverlast van het riool van aanhoudende aard is. De stank is hierbij eigenlijk steeds even erg. Natuurlijk wilt u gauw van de stankoverlast af, zeker in het geval dat deze permanent is. Stel allereerst vast of de stank inderdaad van aanhoudende aard is of incidenteel opspeelt. U kan vervolgens zelf proberen of ontstoppen lukt, maar als dit niet het geval is kunt u het best een specialist inschakelt voor het opsporen van het probleem.

Incidentele stank

Als de stank die vanuit uw riolering komt niet de hele tijd dezelfde intensiteit heeft, of soms zelfs even weg is, betekent dit niet dat er niets aan de hand is. Het is nog steeds voorstelbaar dat een expert bij het opsporen ontdekt dat grondig ontstoppen nodig is om van de stankoverlast af te zijn. U doet er hoe dan ook goed aan om een specialist in te schakelen.

Voorbeelden

Er kunnen diverse oorzaken zijn voor de stankoverlast. Potentieel heeft uw kruipruimte er bijvoorbeeld iets mee te maken. Bij een kapotte riolering kan hier afvalwater komen, waarvan de geur op zijn zachtst gezegd onprettig is. Een vochtige kelder kan bovendien ook nog schimmels doen groeien, wat de situatie verder verergert. Dit is niet alleen vervelend, maar ook slecht voor de gezondheid. Een andere oorzaak die weleens voorbijkomt is een gebrekkige ontluchting van het riool. De gassen die in het stelsel ontstaan, kunnen dan in huis terechtkomen. Het ontluchten moet eens in de zoveel tijd worden gedaan om stank te voorkomen. Uiteraard kan u hiervoor bij ons aankloppen.

Inzet van rookdetectie of camera inspectie

Bij het opsporen van de oorzaak, wordt door ons bij tijd en wijle gebruikgemaakt van detectie met rook of inspectiecamera. Dit gaat per techniek verschillend. In geval van het rookonderzoek kunnen lekkages in zogenaamde open verbindingen – de leidingen die zichtbaar zijn – worden gevonden. Er wordt dan een zichtbare damp de verbinding in gepompt. Waar de lekken zitten, kunnen we zo opsporen. Dit kan worden gebruikt voor alle soorten lekkages, zo ook bijvoorbeeld daklekkage. De rook ontsnapt hier namelijk uit, zodat ze zichtbaar worden. Bij camera-onderzoek kan het riool inwendig worden bekeken, zodat we een lek kunnen opsporen dat niet aan de buitenkant van een doorgang ligt. De rioolexperts zijn opgeleid om de beelden juist te interpreteren, zodat de oplossingsmethode kan worden gekozen.

Rioolreparatie of -vervanging

Blijkt het riool inderdaad kapot te zijn op bepaalde plekken, dan is in plaats van ontstoppen reparatie of vervangen gelukkig een mogelijkheid. Veel mensen denken niet echt na over de levensduur van hun riolering, maar deze is niet eeuwig. Onze experts op het gebied van het riool kunnen hier gelukkig te hulp schieten. Zij zien meteen wat er moet gebeuren en zullen u bijstaan in het maken van de beste keus voor uw riool.

Wij hebben recentelijk opdrachten uitgevoerd in:

Rotterdam | Amsterdam | Den Haag | Breda | Zierikzee | Rosmalen | Scheveningen | Vlissingen | Lisse | Raamsdonk | Terneuzen | Zaltbommel | Volendam | Ammerzoden

Hulp inschakelen?

Stankoverlast is een van de meest vervelende dingen die u in uw huis kunnen overkomen. Stank vanuit uw riolering kan heel overheersend zijn, en bij het ontvangen van gasten een bron van schaamte vormen, terwijl u er weinig aan kunt doen. Problemen met uw riool sporen we snel op en natuurlijk verhelpen we het probleem ook zo snel mogelijk voor u. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier!