riool ontstoppen Rosmalen

Riool ontstoppen Rosmalen

Loopt het water niet meer goed weg uit uw douche? Of spoelt de wc niet meer door? Schakel een rioleringsbedrijf uit de regio Rosmalen in voor het ontstoppen van het riool. Voor het verhelpen van een verstopt riool gebruikt een ontstoppingsbedrijf speciale apparatuur en hulpmiddelen, bijvoorbeeld een kleine camera of een trekveer.

Bel: 088 444 7667

U komt direct in contact met een vakman van Rioolprobleemkwijt.

Lees meer over het oplossen van een rioolverstopping, de oorzaken en de gevolgen van een verstopping in de riolering en hoe u zelf een rioolprobleem voorkomt. Ook geven we u meer informatie over de gemiddelde kosten van een rioleringsbedrijf. Direct een exacte prijs voor het ontstoppen weten? Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een scherp geprijsde offerte.

24/7 rioolservice Rosmalen

Spoelt het toilet niet meer door of is de gootsteen verstopt? Schakel de rioolservice in! Een specialist is dan snel bij u op locatie voor het verhelpen van verstoppingen. De voordelen van deze service:

 • De riooldienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.
 • Een vakman van de ontstoppingsdienst is snel bij u ter plaatse.
 • U ontvangt een gratis en vrijblijvende offerte voor de riooldienst.

Riolering verstopt?

Bel 088 444 7667 voor direct contact. U krijgt dan gelijk een rioleringsexpert aan de lijn!

24 uur per dag bereikbaar!

Spoedgeval? Wij staan 24/7 voor u klaar. Zowel overdag, ‘s nachts en in het weekend zijn wij bereikbaar!

Vrijblijvende offerte

Heeft u rioleringsklus geen spoed? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte op maat aan!

riolering Rosmalen

Riool verstopt Rosmalen

U merkt het vaak direct wanneer de riolering verstopt is. De wc spoelt niet meer goed door, er blijft water staan of de waterafvoer van het doucheputje werkt niet meer. Door de blokkade in de afvoerleiding of riolering kan het water niet meer wegstromen. Een andere indicatie van verstopte rioolleidingen is een vieze rioollucht in uw woning. De rioollucht komt bij een verstopping namelijk weer naar boven en dat ruikt u direct. Rioolproblemen merkt u ook soms door wateroverlast in de kelder of de kruipruimte.

Wat moet ik doen bij verstopte rioolleidingen?

 • Bel naar 088 444 7667 voor de 24/7 rioolservice en een vakman van de ontstoppingsdienst is snel bij u ter plaatse.
 • Pas op met het gebruik van agressieve of chemische schoonmaakmiddelen, want deze kunnen de riolering beschadigen.
 • Gebruik een oplosmiddel met soda en water of gebruik een ontstopper.

Afvoer verstopt Rosmalen

Afvoeren raken meestal verstopt door verkeerd gebruik. U merkt dat een afvoerleiding verstopt raakt doordat het water erg langzaam wegstroomt of zelfs helemaal stil blijft staan. Ook borrelende geluiden wijzen op een afvoerprobleem. Voorkom afvoerverstoppingen en gebruik de afvoeren in de keuken en de badkamer alleen waarvoor deze bedoeld zijn. Spoel dus geen olie of etensresten door de gootsteen, want deze zorgen ervoor dat de afvoerleiding dichtslibt.

Afvoerverstoppingen worden meestal veroorzaakt door:

 • ophopingen van olie, vet en etensresten;
 • haar dat klit in de afvoerbuizen van de badkamer;
 • verkeerd aangelegde afvoerbuizen.

wc verstopt Rosmalen

Wc verstopt?

Spoelt de wc niet meer goed door? Of komt het water omhoog? Dan heeft u te maken met een verstopt toilet! Veel mensen proberen een verstopping weg te spoelen door een aantal keer door te spoelen, maar vaak verergert dit het probleem alleen maar. Een wc-verstopping zit vaak in het stankslot of dieper in de rioleringsbuis.

Meest voorkomende oorzaken van een verstopte wc:

 • Gebruik van te veel toiletpapier of doorspoelen van vochtige doekjes.
 • Verkeerd gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een beschadigde of versleten rioleringsbuis (bijvoorbeeld schade door boomwortels).

Is uw wc, afvoer of riool verstopt?

Bel voor directe en snelle hulp de 24/7 rioolservice!

Hoe gaat een rioolontstopper te werk?

Eerst gaat de rioolontstopper controleren waar de blokkade precies zit en wat de oorzaak is. Soms is het al voldoende om de afvoerbuizen goed schoon te spuiten met een hogedrukreiniger of om een ontstopper te gebruiken. Met een ontstopper laat het vuil langs de wanden van de buis los door het drukverschil dat er ontstaat. Het ontstoppen wordt soms bemoeilijkt wanneer de afvoerbuizen lastig te bereiken zijn, bijvoorbeeld in de badkamer. Soms bekijkt de ontstopper met een kleine camera waar het rioolprobleem precies zit.

Meestal wordt er een speciale trekveer ingezet voor het ontstoppen van verstopte riolering. De rioolontstopper brengt de veer draaiend in de buis en haalt zo alle verstoppingsresten eruit.

ontstoppingsbedrijf Rosmalen

Wat doet ontstoppingsbedrijf Rosmalen nog meer?

Uiteraard verhelpt een ontstoppingsbedrijf verstoppingen, maar wist u dat u een rioleringsbedrijf ook kunt inschakelen voor een riooldienst zoals een rioolinspectie of rioolonderhoud. Ook het aanleggen van nieuwe riolering of het reinigen van de bestaande buizen zijn geen probleem. Lees snel verder om meer te weten te komen over elke riooldienst.

Ga snel naar: Rioolinspectie | Rioolreinigingsservice | Nieuw riool aanleggen | Rioolonderhoud

Rioolinspectie Rosmalen

Wilt u weten wat de staat is van uw riolering? Laat dan een rioolinspectie uitvoeren. Deze rioolservice houdt in dat een vakman uit Rosmalen alle afvoeren en de riolering bekijkt. Hiervoor gebruikt hij meestal een kleine camera waarmee hij putfoto’s en videobeelden maakt. Voordeel van een rioolinspectie is dat de vakman van de rioolservice direct controleert of er ergens problemen zijn. U kunt dan direct passende maatregelen laten nemen.

Een rioolinspectie vindt meestal plaats bij terugkerende problemen, bijvoorbeeld wanneer u last blijft houden van een gootsteenverstopping. Met de inspectie worden eventuele beschadigingen of problemen op tijd geconstateerd, hiermee voorkomt u hoge repareerkosten.

rioolservice Rosmalen

Rioolreinigingsservice

Meestal kiest men in Rosmalen voor een rioolreinigingsservice om preventieve redenen. Soms wordt er ook een rioolreiniging uitgevoerd na een rioolinspectie. De gehele riolering wordt met de rioolreinigingsservice schoongespoeld met hogedrukreiniger. Hiervoor gebruikt het rioleringsbedrijf een hogedrukreiniger. Alle vuilresten worden weggespoeld, waardoor u minder snel last heeft van een rioolverstopping. Bovendien werkt het riool na de rioolreiniging een stuk beter.

Nieuw riool aanleggen

U verwacht misschien dat er alleen bij nieuwbouwwoningen in Rosmalen een nieuw riool wordt aangelegd, maar dit is zeker niet het geval. Ook bij bestaande woningen moet er soms nieuwe riolering aangelegd worden, bijvoorbeeld bij versleten riolering of ernstige beschadigingen. Doordat de riolering onder de grond ligt en gedeeltelijk onder uw woning, moet er wel grond afgegraven worden.

Meestal wordt er een vrijverval-riool aangebracht, waarbij schoon- en afvalwater gescheiden is. Een ander systeem is een gemengd stelsel. De vakman legt niet alleen vakkundig de nieuwe riolering aan, maar zorgt er ook voor dat de afvoeren en hemelwaterafvoer aangesloten zijn. Daarnaast zorgt hij voor een goede aansluiting op de riolering van de gemeente.

Nieuwe riolering aanleggen kost ongeveer €50,- tot €75,- per meter inclusief de materiaalkosten.

Riool onderhouden

Om verstoppingen te voorkomen is het verstandig om regelmatig rioolonderhoud uit te laten voeren. Maak bijvoorbeeld de dakgoten regelmatig schoon, zodat er geen bladeren en takjes in de hemelwaterafvoer terecht komen. Ook rioolservice zoals een reiniging van de afvoerbuizen van de riolering behoort tot de mogelijkheden voor rioolonderhoud.

U bent verantwoordelijk voor het rioolonderhoud van uw eigen riolering. Dit is de riolering die op uw grond ligt. Vanaf de aansluiting op het hoofdriool is de gemeente verantwoordelijk voor rioolservice zoals onderhoud en reparatie.

rioolverstopping Rosmalen

Wat zijn de oorzaken van een verstopping?

Er zijn meerdere oorzaken waardoor er een ontstopping kan ontstaan in één van de afvoeren. In de vaatwasser zijn etensresten of kapot serviesgoed vaak de oorzaak van een blokkade in de afvoerleiding. Spoelt het douchewater niet meer goed weg? Waarschijnlijk zijn haren dan de oorzaak van de blokkade. Maar wist u dat zeepresten ook een oorzaak kunnen zijn? De zeepresten zorgen er namelijk voor dat de afvoerleiding langzaam dichtslibt.

Belangrijk is dat u de afvoeren in uw woning en de riolering alleen gebruikt waarvoor het bedoeld is. Spoel geen etensresten door, pas op met het gebruik van te veel toiletpapier en maak het doucheputje regelmatig schoon van haren.

Ga snel naar: Gootsteen verstopt | Vaatwasser verstopt | Doucheputje verstopt | Wasmachine verstopt

Gootsteen verstopt

Loopt het water niet meer goed weg uit de gootsteen? Of blijft het zelfs helemaal stilstaan? Dan is er sprake van een blokkade in de afvoer. Meestal raakt een gootsteen verstopt door het doorspoelen van olie, vet en andere etensresten. De resten hechten zich aan de wand en hopen steeds meer op. Hierdoor wordt het gat waardoor het water moet wegstromen steeds een stukje kleiner. Na verloop van tijd zal de afvoerbuis zelfs helemaal dichtslibben als u geen passende maatregelen neemt.

De rioolontstopper uit Rosmalen gebruikt meestal een plopper of een trekveer voor het ontstoppen. Ook het laten schoonmaken van de sifon door de ontstoppingsdienst helpt vaak bij een gootsteenverstopping.

Vaatwasser verstopt

Een verstopte vaatwasser merkt u meestal doordat er een laagje water in de machine blijft staan, een vieze lucht of door troebel water. Oorzaken zijn vaak etensresten of een stuk glas dat in de afvoer is blijven steken. Het probleem ligt meestal in de vaatwasser, maar ook een blokkade in de waterafvoer kan ervoor zorgen dat het water niet meer goed wegstroomt.

Meestal wordt de afvoerleiding van de vaatwasser aangesloten op de gootsteenafvoer. Spoelt het water in de wastafel ook niet goed weg? Dan zit het verstoppingsprobleem waarschijnlijk in de gezamenlijke afvoerbuis en niet in de vaatwasser. Door de blokkade kan het water niet goed wegstromen en komt het terug in de afwasmachine.

Doucheputje verstopt

Merkt u dat het water in de douche steeds langzamer wegstroomt? Dit is één van de gevolgen van een doucheverstopping. Meestal worden deze verstoppingen veroorzaakt door haren en zeepresten. Een verstopte douche moet u zo snel mogelijk laten ontstoppen, want u wilt natuurlijk waterschade door een overlopend doucheputje voorkomen.

Om een verstopt doucheputje te voorkomen is het belangrijk dat u regelmatig het putje schoonmaakt. Verwijder alle haren en zeepresten en maak de leidingen zoveel mogelijk schoon.

wasmachine verstopt

Wasmachine verstopt

De wasmachine kan verstopt raken door vuil, bijvoorbeeld door pluisjes, een volle filter of een blokkade in de afvoerleiding. Controleer eerst of de afvoerslang van de wasmachine verstopt is geraakt. Soms zit er bijvoorbeeld nog wat muntgeld in een broekzak of briefjes, waardoor deze vast komen te zitten in de slag. Kunt u het probleem niet vinden? Schakel een ontstoppingsbedrijf in!

Een wasmachine kan ook verstopt raken doordat er te weinig warm of heet water door de leidingen stroomt. We wassen tegenwoordig op lage temperaturen, maar af en toe een kookwas is aan te raden. Koud water lost de zeepresten namelijk niet op, maar warm water wel.

Snel een ontstoppingsbedrijf uit regio Rosmalen nodig?

Bel en kom direct in contact met een rioleringsbedrijf.

Kosten voor ontstoppen van het riool

U moet rekening houden met een totaalprijs tussen de €100,- tot €150,- voor het ontstoppen van het riool, de wc, afvoer of de hemelwaterafvoer.

De totaalprijs van de ontstoppingsdienst wordt beïnvloed door een aantal factoren, bijvoorbeeld het materiaal dat er nodig is (trekveer), de arbeidskosten en het tijdstip. In het weekend of in de avonduren geldt vaak een hoger tarief. Moet het ontstoppingsbedrijf de locatie nog zoeken met een inspectiecamera. Dan liggen de kosten voor de ontstoppingsdienst hoger.

Hoeveel kost het ontstoppen van het riool in het weekend?

In het weekend wordt er meestal een toeslag van 50% tot 100% over de totaalprijs gerekend. ’s Nachts geldt er een toeslag van 100%. In onderstaande tabel leest u meer over de toeslagen die gelden in de avond, nacht en het weekend.

Ga snel naar: Wie betaalt? | Vergoeding verzekering?

Prijstabel: Wat kost riool ontstoppen?

Ontstoppen Kosten * Toeslagen
Weekdagen €100,- tot €150,- per klus
Weekdagen (avondtarief) €100,- tot €150,- per klus + 50% toeslag
Weekdagen (nachttarief) €100,- tot €150,- per klus + 100% toeslag
Weekendtarief €100,- tot €150,- per klus + 50% tot 100% toeslag
Feestdagen €100,- tot €150,- per klus + 100% toeslag

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief voorrijkosten, arbeidsloon, inzet materieel en inclusief btw. Mogelijke graaf- en reparatiewerkzaamheden zijn niet inbegrepen in de prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen een vrijblijvend offerte aan of bel met 088 444 7667.

Wie betaalt bij een rioolverstopping de kosten?

Er bestaat soms wat verwarring over wie wat moet betalen bij het oplossen van een rioolverstopping. U bent verantwoordelijk voor het onderhoud en een reparatie aan uw eigen riool. Uw eigen riool ligt op uw grond en onder uw woning. Vanaf de aansluiting op het hoofdriool, meestal bij de rand van de stoep of de weg, is de gemeente verantwoordelijk.

Alleen wanneer de rioolverstopping veroorzaakt wordt door een probleem in de gemeenteriolering, moet de gemeente dit oplossen. Hebben ook uw buren last van een verstoppingsprobleem? Dan is er mogelijk sprake van een hoofdrioolverstopping. Neem dan direct contact op met w gemeente.

Als u huurt bent u ook verantwoordelijk voor klein onderhoud aan het riool van uw huis. Is de rioolverstopping veroorzaakt buiten uw schuld om? Dan moet de verhuurder de kosten voor de rioolservice betalen.

Vergoeding verzekering bij een rioolverstopping

In de meeste gevallen worden de kosten voor het ontstoppen van een rioleringsverstopping niet vergoed door de uw verzekering. Dit wordt namelijk door de meeste verzekeringsmaatschappijen gezien als normaal onderhoud. In sommige gevallen wordt het echter wel vergoed vanuit de opstalverzekering. Controleer uw polisvoorwaarden of neem contact op met de verzekering.

U krijgt de gevolgschade vaak wel vergoed vanuit uw verzekering. Gevolgschade is bijvoorbeeld de schade die ontstaat door wateroverlast. Neem contact op met u verzekering voor de voorwaarden.

Riolering verstopt? Schakel snel de ontstoppingsdienst in!

Vul het offerteformulier in en ontvang een gratis offerte.

Gevolgen van een verstopping

Een verstoppingsprobleem kan vervelende gevolgen hebben. Denk hierbij aan een vieze rioollucht in uw woning, maar ook waterschade. Loopt uw wc over of stroomt de douche over? Dan kan er schade aan uw meubels, houten vloer of de muurafwerking ontstaan. Wist u dat er zelfs rioolvliegjes bestaan die aangetrokken worden door rioolproblemen? Lees verder om meer te weten te komen over de gevolgen.

Ga snel naar: Rioolvliegjes | Rioollucht | Waterschade

Rioolvliegjes

Veel mensen in Rosmalen hebben nog nooit gehoord van rioolvliegjes. Toch komen ze vaak voor bij verstoppingen. Ze worden ook wel motvliegjes of latrinevliegjes genoemd. U moet de rioolvliegjes zo snel mogelijk laten bestrijden. Ze leggen namelijk veel eieren die binnen een paar dagen al uit kunnen komen. De rioolvliegen zijn voornamelijk actief in de avonduren en verzamelen zich rondom de afvoerleidingen.

Na het oplossen van een rioolverstopping door een ontstoppingsbedrijf, verdwijnen de rioolvliegjes meestal vanzelf. Bij een grotere plaag moeten er andere maatregelen genomen worden voor het bestrijden.

rioollucht

Onaangename rioollucht

Blijft u maar een vieze rioollucht ruiken in uw woning? Door een blokkade in een afvoerbuis, kan het lucht nergens heen. Hierdoor verloopt het ontluchten van het riool niet goed en komt er rioollucht weer omhoog via de afvoeren en het toilet. U heeft dan ook vaak last van borrelende geluiden uit de gootsteen, de douche of de wc.

Een specialist bekijkt eerst waar de rioollucht vandaan komt. Dit is niet altijd eenvoudig. In een badkamer zijn er bijvoorbeeld meerdere afvoeren waar het probleem zich kan voordoen. Voor het ontstoppen gebruikt een ontstoppingsbedrijf meestal een trekveer, hiermee haalt een rioolontstopper alle resten en blokkades weg. Ook een plopper is een mogelijkheid voor het ontstoppen.

Waterschade in huis

Eén van de vervelende gevolgen van een verstopping is waterschade. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt doordat een douche of wastafel niet meer doorstroomt of doordat er water uit het toilet omhoog komt. Door wateroverlast trekken houten vloeren bijvoorbeeld krom, laat muurafwerking (behang of verf) los en worden meubels aangetast.

Als de waterschade een gevolg is van een verstoppingsprobleem, dan krijgt u de kosten voor het repareren vaak vergoed door via uw inboedelverzekering. De schade mag dan echter niet ontstaan zijn door uw eigen schuld of achterstallig onderhoud. Laat daarom regelmatig rioolonderhoud plegen!

Riool verstopt? Schakel de ontstoppingsdienst uit Rosmalen in!

De verstopping wordt snel en vakkundig verholpen door de rioolontstopper.

Riool verstopt; wat te doen?

Bel bij een rioolverstopping altijd meteen naar een ontstoppingsbedrijf uit de regio Rosmalen. Via telefoonnummer 088 444 7667 komt u direct in contact met een medewerker van een rioleringsbedrijf. Om verdere schade te voorkomen, is het namelijk belangrijk om snel actie te ondernemen. Een specialist komt snel bij u langs voor het ontstoppen van de afvoer of riolering.

Wanneer het probleem in uw eigen riolering ligt, bent u verantwoordelijk voor het ontstoppen. Alleen bij een grotere rioolverstopping in de riolering van de gemeente, moet de gemeente het laten ontstoppen. Zijn al uw afvoeren en die van uw buren verstopt? Informeer dan bij uw gemeente.

afvoer verstopt Rosmalen

Tips: riool, afvoer of wc zelf ontstoppen

Wilt u graag de afvoer of de riolering ontstoppen? Vaak wordt er dan direct gekozen voor agressieve ontstopmiddelen. Pas wel op met het gebruik van deze middelen, want ze kunnen de buizen beschadigen en dan bent u nog verder van huis. Gebruik daarom altijd alleen middelen die voor ontstoppen gemaakt zijn. Ontstoppen met veer of met hogedrukreiniger? Beschadigingen zitten bij verkeerd gebruik in een klein hoekje. Krijgt u niet het gewenste resultaat? Schakel dan de ontstoppingsdienst in.

Doe-het-zelf ontstoppen:

 • Pas op met het gebruik van chemische ontstopmiddelen of een trekveer.
 • Gebruik een plopper om vastgekoekt vuil los te krijgen.
 • Ontstop met soda en een beetje water.

Hoe zelf uw sifon ontstoppen?

Een loodgieter legt u in deze video uit, hoe u uw sifon reinigt.

5 Tips om een verstopping te voorkomen

Wilt u een rioolverstopping voorkomen? Wij hebben nog een aantal handige tips voor u. De belangrijkste tip die wij u kunnen geven is dat u geen dingen door de afvoer moet spoelen, waar het niet voor bedoeld is. Dus geen etensresten, olie of vet door de gootsteenafvoer spoelen. De meeste verstoppingen worden veroorzaakt door verkeerd gebruik. Lees op milieucentraal.nl meer hierover.

Rioolprobleem voorkomen? Zo doet u dat:

 • Plaats een speciale gootsteenzeef en vang etensresten of ander vuil op tijdens de afwas of het spoelen van serviesgoed.
 • Gebruik niet te veel toiletpapier en spoel vochtige doekjes niet door.
 • Bevestig een bladvanger voor de regenpijp om te voorkomen dat er bladeren in de regenpijp terecht komen.
 • Laat uw hemelwaterafvoer (o.a. de dakgoten) en de riolering regelmatig onderhouden.
 • Schakel een rioleringsbedrijf in voor het preventief doorspuiten van de afvoerbuizen.

Wij zijn in uw provincie ook actief in:

Ammerzoden | Brakel | Gilze | Raamsdonk | Zaltbommel | Breda | Kaatsheuvel | Rosmalen

Waarom ontstoppingsdienst Rosmalen inschakelen?

Het is verstandig om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen voor het vakkundig ontstoppen van uw riolering. U weet dan zeker dat de problemen professioneel aangepakt worden. Kies bijvoorbeeld voor een reinigingsbedrijf met het KIWA-keurmerk. Over dit keurmerk leest u meer op kiwa.com. Het rioleringsbedrijf beschikt over al het benodigde gereedschap en andere machines, zoals een inspectiecamera. U hoeft hiervoor niets te regelen.

Dit zijn de voordelen van het inschakelen van de ontstoppingsdienst:

 • De specialist heeft veel vakkennis en ervaring.
 • Een rioleringsbedrijf heeft beschikking over geavanceerde apparatuur.
 • U hoeft zelf het vieze werk niet te doen.
 • De vakman lokaliseert de verstopping snel op (soms met camera).

ontstoppingsdienst Rosmalen

Snel contact en gemakkelijk een offerte aanvragen!

Last van een verstopt riool of verstopte afvoer? Bel dan naar 088 444 7667 en kom direct in contact met een medewerker van de ontstoppingsdienst. Een vakman uit de regio Rosmalen is snel bij u ter plaatste voor het ontstoppen. De riooldienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Ook in het weekend of midden in de nacht is een ontstopping geen probleem!

Wilt u uw riool laten ontstoppen, onderhouden of reinigen? Of wilt u gebruik maken van een andere riooldienst? Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs.