riool ontstoppen Hilversum

Riool ontstoppen Hilversum

Riolering of afvoer in Hilversum verstopt? Schakel de ontstoppingsdienst in voor het ontstoppen van het riool. De vakman gebruikt handige hulpmiddelen en geavanceerde apparatuur voor de ontstopping. Bel direct naar 085 500 1374 en kom in contact met een specialist van de riooldienst. Dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar voor spoed.

Bel: 085 500 1374

U komt direct in contact met een vakman van Rioolprobleemkwijt.

Op deze pagina leest u meer over de rioolservice van een ontstoppingsbedrijf, de oorzaak van verstoppingen en hoe u een verstopte afvoer voorkomt. Bovendien geven we u meer informatie over de gemiddelde prijzen. Gelijk een exacte prijs weten? Vul het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende offerte.

24/7 rioolservice Hilversum

Is uw afvoerleiding verstopt? Of spoelt de wc niet meer goed door? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden door een ervaren rioolontstopper uit Hilversum! Maak daarom gebruik van de 24/7 riooldienst.

 • De rioolservice is 24/7 bereikbaar, dus ook buiten kantooruren en in het weekend.
 • Een vakman van de rioolservice is snel bij u ter plaatse.
 • U ontvangt een scherp geprijsde offerte, geheel gratis en vrijblijvend.

Riolering verstopt?

Bel 085 500 1374 voor direct contact. U krijgt dan gelijk een rioleringsexpert aan de lijn!

24 uur per dag bereikbaar!

Spoedgeval? Wij staan 24/7 voor u klaar. Zowel overdag, ‘s nachts en in het weekend zijn wij bereikbaar!

Vrijblijvende offerte

Heeft u rioleringsklus geen spoed? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte op maat aan!

riolering Hilversum

Riool verstopt Hilversum

Soms is het direct duidelijk dat de riolering verstopt is, bijvoorbeeld omdat de wc niet doorspoelt of omdat het water in de douche niet wegstroomt. Maar wist u dat een vieze rioollucht ook een oorzaak is van een rioolverstopping? Ook wateroverlast in de kelder of in de kruipruimte kunnen duiden op een rioolprobleem.

Mijn riool is verstopt, wat moet ik doen?

 • Maak gebruik van de 24/7 rioolservice en schakel een specialist in van de ontstoppingsdienst.
 • Gebruik geen chemische of agressieve schoonmaak- of oplosmiddelen; deze beschadigen de rioolleidingen vaak.
 • Spoel de leidingen door met een oplosmiddel op basis van soda of gebruik een ontstopper.

Afvoer verstopt Hilversum

We hebben veel afvoeren in huis, bijvoorbeeld in de keuken en de badkamer. Bij een afvoerverstopping stroomt het water niet meer goed weg. Water stroomt langzamer weg, u hoort borrelende geluiden of het water blijft zelfs helemaal stil staan. Pas op met het gebruik van agressieve middelen voor het ontstoppen. Deze kunnen de afvoerbuizen beschadigen. Schakel de ontstoppingsdienst in voor een vakkundige ontstopping.

Veel voorkomende oorzaken van een afvoerverstopping:

 • Ophoping van vet, olie of andere etensresten.
 • Verkeerd aangelegde afvoerbuizen.
 • Haar dat klit in de buizen.

wc verstopt Hilversum

Wc verstopt?

Is uw wc verstopt! Wat vervelend. Een verstopte wc heeft vaak vervelende gevolgen. Het water stroomt niet weg, blijft stilstaan of gaat er zelfs overheen. Soms denkt men dat het handig is om een paar keer door te trekken, maar dit moet u juist niet doen. Het water komt dan steeds hoger te staan en de rioolverstopping zal er niet door oplossen. Schakel daarom de ontstoppingsdienst in!

Oorzaken van een verstopte wc:

 • Te veel toiletpapier gebruiken bij het doorspoelen.
 • Verkeerd gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Beschadigde riolering, bijvoorbeeld door boomwortels.

Is uw wc, afvoer of riool verstopt?

Bel voor directe en snelle hulp de 24/7 rioolservice!

Hoe gaat een rioolontstopper te werk?

Een rioolontstopper gebruikt diverse methodes voor het ontstoppen van verstopte afvoeren en riolering. Bij een afvoerverstopping is het vaak nodig om de afvoerbuizen uit elkaar te halen en schoon te maken, voornamelijk het schoonmaken van de sifon is hierbij belangrijk. De afvoerbuizen in de badkamer zijn lastiger te bereiken. De riool ontstoppen met hogedrukreiniger is dan handig.

Eén van de populairste ontstoppingsmethodes is het gebruik van een trekveer. Deze veer wordt draaiend in de afvoerbuis of riolering aangebracht en haalt alle verstoppingsresten weg.

ontstoppingsbedrijf Hilversum

Wat doet ontstoppingsbedrijf Hilversum nog meer?

Een ontstoppingsbedrijf kunt u niet alleen inschakelen voor het ontstoppen van riolering en afvoeren, maar voor nog meer werkzaamheden. Denk hierbij aan een riooldienst zoals een rioolinspectie en rioolonderhoud en het aanleggen van nieuwe rioolleidingen. Ook een rioolreiniging voor het voorkomen van verstoppingsproblemen behoort tot de mogelijkheden van een rioolservice.

Ga snel naar: Rioolinspectie | Rioolreinigingsservice | Nieuw riool aanleggen | Rioolonderhoud

Rioolinspectie Hilversum

Met een rioolinspectie bekijkt een specialist alle afvoerbuizen en de riolering. Hij gebruikt hiervoor meestal een kleine camera. Met deze camera maakt hij videobeelden of foto’s van de rioolbuizen. Hierdoor is het mogelijk om de conditie te bekijken van de buizen en te controleren of er ergens problemen zijn.

Vaak wordt een rioolinspectie uitgevoerd bij terugkerende problemen, maar met een inspectie voorkomt u dat er een probleem ontstaat. Eventuele beschadigingen en beginnende verstoppingen worden namelijk op tijd geconstateerd en direct aangepakt.

rioolservice Hilversum

Rioolreinigingsservice

Meestal kiest men voor de rioolreinigingsservice om preventieve maatregelen. Deze vorm van rioolonderhoud door een rioleringsbedrijf uit Hilversum is ideaal om te voorkomen dat er rioolverstoppingen ontstaan. Na het reinigen met hogedrukreiniger werkt de riolering een stuk beter, want alle resten zijn weggespoeld. Hebt u een rioolinspectie laten doen? Wanneer de specialist problemen constateert, is het verstandig om daarna de rioolreinigingsservice in te schakelen.

Nieuw riool aanleggen

Een nieuw riool laten aanleggen komt niet alleen voor bij nieuwbouwwoningen in Hilversum, maar ook bij bestaande woningen. Wanneer het riool versleten of erg beschadigd is, bijvoorbeeld door boomwortels, is een nieuw riool noodzakelijk. Reparaties of de rioolreinigingsservice helpen dan niet meer. Het riool ligt onder de grond en gedeeltelijk onder uw huis. Meestal gaat het hier bij een vrijverval-riolering, maar ook een gemengd stelsel komt voor.

De vakman uit Hilversum legt nieuwe rioolbuizen aan en zorgt ervoor dat alle afvoeren, de wc en de hemelwaterafvoer aangesloten is op de buizen. Ook een goede aansluiting op de riolering van de gemeente is nodig.

Het aanleggen van riolering kost ongeveer €50,- tot €75,- per meter inclusief de materiaalkosten.

Riool onderhouden

Rioolonderhoud is belangrijk om verstoppingen te voorkomen en te zorgen dat de rioolbuizen lang meegaan. Het begint natuurlijk allemaal bij het gebruik van de riolering. Gebruik de afvoer alleen waarvoor het bedoelt is. Onderhoud bestaat voornamelijk uit het leeghalen van de dakgoten, zodat er geen bladeren in de hemelwaterafvoer komen.

U hoeft alleen uw eigen riolering te onderhouden. Dit zijn alle rioolbuizen die op uw grond liggen. De gemeente is verantwoordelijk voor het rioolonderhoud van het openbare rioleringsstelsel en het inschakelen van een ontstoppingsbedrijf voor hun gedeelte.

rioolverstopping Hilversum

Wat zijn de oorzaken van een verstopping?

Een verstopping kan een aantal oorzaken hebben, soms gaat het zelfs om meerdere oorzaken. Wanneer het water niet goed wegstroomt in de gootsteen, zien specialisten vaak verstoppingen door etens- of vetresten. In een doucheputje zijn haren vaak de boosdoener, maar wist u dat ook zeepresten een oorzaak zijn van een rioolprobleem in een doucheputje? De zeepresten hechten zich aan de afvoerwand en zo slibt de afvoerbuis langzaam dicht.

Verstoppingen kunt u soms voorkomen door de riolering alleen te gebruiken waar het voor bedoeld is. Toch is het niet altijd te voorkomen. U leest hieronder meer over de oorzaken en de locaties.

Ga snel naar: Gootsteen verstopt | Vaatwasser verstopt | Doucheputje verstopt | Wasmachine verstopt

Gootsteen verstopt

Een verstopte gootsteen komt voornamelijk doordat er etensresten, vuil, vet en olie in de afvoerleidingen komt. Spoel daarom nooit resten door de afvoerleiding. Deze resten hechten zich aan de wanden en de laag wordt steeds dikker. Hierdoor wordt het gat waar het water doorheen moet lopen, steeds kleiner en na verloop van tijd slipt het zelfs helemaal dicht.

Een verstopte gootsteen wordt door een ontstoppingsbedrijf verholpen met een plopper of met een veer. Met veer is één van de meest gebruikte methodes. De specialist controleert ook altijd de sifon. Verstoppingen voorkomt u door de gootsteenleidingen alleen te gebruiken waar het voor bedoeld is.

Vaatwasser verstopt

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte vaatwasser zijn etensresten en kapot serviesgoed. Een laagje water in de vaatwasser, troebel water of een vieze lucht zijn indicaties van een verstopte vaatwasser.

Meestal ligt de oorzaak in de vaatwasser, maar het komt ook voor dat er juist iets in de afvoerleiding zit dat zorgt voor de blokkade. De vaatwasser wordt namelijk op een waterafvoer- en leiding aangesloten. Zit er een blokkade in de afvoerleiding? Vaak is de afwasmachine op dezelfde afvoerleiding als de gootsteen aangesloten. Controleer of de gootsteenleiding het nog wel goed doet. Stroomt het water hier ook langzaam of niet weg? Dan zit het probleem waarschijnlijk in de gezamenlijke afvoerleiding.

Doucheputje verstopt

Een veel voorkomend probleem in Hilversum is een dichtgeslibd doucheputje. Er blijft water in het doucheputje staan of het douchewater stroomt heel langzaam door. Voordat u het weet staat de badkamer blank! In de meeste gevallen wordt het veroorzaakt door haren en zeepresten in de afvoerleiding.

De rioolontstopper maakt de leidingen schoon of gebruikt een ontstoppingsveer wanneer de verstopping erg diep ligt.

wasmachine verstopt

Wasmachine verstopt

Tegenwoordig wassen we steeds vaker op lage temperaturen, maar om een wasmachineverstopping te voorkomen is het verstandig om ééns in de zoveel tijd een kookwas te laten draaien. De afvoer kan namelijk verstopt raken, doordat er te weinig heet water doorheen stroomt dat zeepresten oplost. Behalve zeepresten is vuil, zoals pluisjes, ook een oorzaak van verstoppingsproblemen.

Wat moet ik doen als de wasmachine verstopt is? Controleer eerst of het probleem in de afvoerslang zit of diepe rin één van de leidingen ligt. Maak ook altijd het sifon schoon en de filter van de wasmachine. Verhelpt dit het verstoppingsprobleem niet? Schakel dan een rioleringsbedrijf in!

Schakel een rioleringsbedrijf in voor ontstopping, onderhoud of inspectie!

Bel voor direct contact of vraag een gratis offerte aan.

Kosten voor ontstoppen van het riool

Een ontstopping door een ontstoppingsbedrijf kost gemiddeld €100,- tot €150,- per klus. Dit geldt zowel voor het ontstoppen van het riool, maar ook van de wc, afvoer of de hemelwaterafvoer.

De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij het materiaal dat er nodig is, de arbeidskosten, de riooldienst en hoelang het duurt. Moet de rioolontstopper bijvoorbeeld een trekveer of inspectiecamera gebruiken? Dan moet u rekening houden met hogere prijzen.

Hoeveel kost een rioolontstopping in het weekend?

Schakelt u de ontstoppingsdienst in, in het weekend of in de avond? Dan wordt er een toeslag door het rioleringsbedrijf uit de regio Hilversum gerekend. In het weekend is de toeslag 50% tot 100% van het totaalbedrag. ’s Nachts rekent de riooldienst meestal een toeslag van 100%, hetzelfde geldt voor de feestdagen. In onderstaande tabel staat meer informatie.

Ga snel naar: Wie betaalt? | Vergoeding verzekering?

Prijstabel: Wat kost riool ontstoppen?

Ontstoppen Kosten * Toeslagen
Weekdagen €100,- tot €150,- per klus
Weekdagen (avondtarief) €100,- tot €150,- per klus + 50% toeslag
Weekdagen (nachttarief) €100,- tot €150,- per klus + 100% toeslag
Weekendtarief €100,- tot €150,- per klus + 50% tot 100% toeslag
Feestdagen €100,- tot €150,- per klus + 100% toeslag

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief voorrijkosten, arbeidsloon, inzet materieel en inclusief btw. Mogelijke graaf- en reparatiewerkzaamheden zijn niet inbegrepen in de prijs. Vraag voor exacte prijsberekeningen een vrijblijvend offerte aan of bel met 085 500 1374.

Wie betaalt bij een rioolverstopping de kosten?

Als huiseigenaar bent u verantwoordelijk voor de kosten van een rioolontstopping. De rioolbuizen die in uw grond liggen, moet u namelijk onderhouden en eventueel repareren. Vanaf de stoep of de weg is de riool van de gemeente.

Wordt de verstopping veroorzaakt door een probleem in de riolering van de gemeente? Dan moet de gemeente ook een rioolverstopping oplossen. Neem contact op met uw gemeente als u vermoed dat de verstoppingen veroorzaakt worden in deze riolering.

Wanneer u een huis in Hilversum huurt, is de verhuurder verantwoordelijk voor onderhoud en rioolontstopping. Is de rioleringsverstopping echter veroorzaakt door uw schuld, bijvoorbeeld door het doorspelen van etensresten, dan moet u waarschijnlijk de kosten betalen van het ontstoppen.

Vergoeding verzekering bij een rioolverstopping

Of de kosten van een ontstoppingsbedrijf uit Hilversum voor het verhelpen van een rioolverstopping vergoed worden is afhankelijk van uw verzekering. Vaak wordt de gevolgschade wel verzekerd via uw inboedel- of opstalverzekering. Gevolgschade is bijvoorbeeld de waterschade die ontstaat na het overlopen van de douche, wastafel of toilet.

De kosten voor het ontstoppen van het riool wordt meestal niet vergoed door de verzekering. De meeste verzekeringsmaatschappijen zien het ontstoppen namelijk als normaal onderhoud. In sommige gevallen vallen de kosten voor het ontstoppen het onder uw opstalverzekering. Lees goed uw polis door of neem contact op met uw verzekering voor meer informatie.

Riool verstopt? Schakel de ontstoppingsdienst in!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt een gratis offerte.

Gevolgen van een verstopping

Een verstopping in het riool is altijd vervelend en het heeft ook nog gevolgen voor de riolering en afvoerbuizen. Denk aan rioollucht of waterschade. Wist u dat er zelfs rioolvliegjes bestaan? Deze komen voor bij rioolverstoppingen en andere problemen met de riolering. Lees hieronder meer over de gevolgen.

Ga snel naar: Rioolvliegjes | Rioollucht | Waterschade

Rioolvliegjes

Rioolvliegjes worden ook met motvliegjes of latrienevliegjes genoemd. Deze rioolvliegjes zijn voornamelijk actief in de avonduren en zitten vaak op de wanden rondom de afvoerputjes of het toilet. Het is belangrijk om de rioolvliegen zo snel mogelijk te bestrijden. De vliegen leggen namelijk veel eitjes die binnen een paar dagen uitkomen.

Het ontstoppingsbedrijf uit Hilversum bestrijdt niet alleen de vliegen, maar verhelpt ook de oorzaak. Ze verwijderen bijvoorbeeld rioolslip, maken alles schoon en gebruiken een rookmachine om te controleren of alle rioolvliegjes weg zijn.

rioollucht

Onaangename rioollucht

Last van een vieze rioollucht in uw woning in Hilversum? De oorzaak is vaak een blokkade in de afvoer of het riool of een kapot stankslot (sifon). Door een blokkade kan de lucht namelijk niet weg komen en komt het weer naar boven. Dit veroorzaakt ook borrelende geluiden in de keuken, wc of de douche.

Het ontstoppingsbedrijf gaat eerst op zoek naar de oorzaak van de rioollucht. Dit is niet altijd eenvoudig, want in een badkamer zijn bijvoorbeeld meerdere afvoeren. Voor het verhelpen van de ontstopping gebruikt de vakman meestal een veer of een plopper. Met een veer haalt hij alle resten uit de afvoer. De plopper zorgt voor een drukverschil, waardoor de resten van de wanden van de afvoer loskomen.

Waterschade in huis

Wanneer het riool of de afvoer verstopt is, kan het water niet meer goed wegstromen. Water blijft bijvoorbeeld staan als u gaat douchen en stroom de badkamer in. Of het water komt omhoog door de wastafel of toilet. Hierdoor kan waterschade ontstaan. Denk aan kromgetrokken vloeren, kapotte meubels of schade aan de muren en de muurafwerking.

Waterschade als gevolg van een verstopping krijgt u meestal vergoed van uw verzekering. Hierbij geldt wel dat het verstoppingsprobleem niet ontstaan is door achterstallig rioolonderhoud. Maak daarom gebruik van de ontstoppingsdienst en laat regelmatig rioolonderhoud plegen.

Riool verstopt? De rioolontstopper uit Hilversum lost het voor u op!

De specialist voor het vakkundig ontstoppen van uw riolering.

Riool verstopt; wat te doen?

Wanneer uw riool verstopt is, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Belt daarom naar Hilversum voor de ontstoppingsdienst. Een specialist komt snel bij u langs om de afvoerbuizen riolering te ontstoppen. U bent verantwoordelijk voor juist gebruik van het riool en het onderhoud. Vanaf het punt waarop uw riolering aangesloten is op de hoofdriolering, neemt de gemeente het over.

In de meeste gevallen moet u dus zelf de ontstoppingsdienst inschakelen. Zijn alle afvoeren verstopt? Informeer dan eens bij uw buren. Wanneer zij ook problemen hebben, ligt het probleem waarschijnlijk in de gemeenteriolering. Neem dan contact op met uw gemeente voor het oplossen van de rioolverstopping.

afvoer verstopt Hilversum

Tips: riool, afvoer of wc zelf ontstoppen

Wilt u proberen de rioolleidingen te ontstoppen? Veel mensen in Hilversum grijpen voor het oplossen van een rioolverstopping naar allerlei chemische middelen. Vaak doen deze echter meer kwaad dan ze de afvoerverstopping verhelpen. Gebruik alleen middelen die speciaal voor het ontstoppen ontwikkeld zijn en lees de instructies goed. Een andere methode is door een oplossing te maken van water met soda. Komt u er niet uit? Schakel dan de ontstoppingsdienst in. De specialist zorgt voor een vakkundige en snelle oplossing, zodat u er geen last meer van heeft.

Tips om een verstopping op te lossen:

 • Gebruik geen agressieve of chemische ontstoppingsmiddelen, deze beschadigen de buizen vaak.
 • Met een plopper maakt u vastgekoekt vuil los door het drukverschil dat er ontstaat.
 • Maak een oplossing van water met soda voor het ontstoppen en spoel dit door de afvoerbuis.

Hoe zelf uw sifon ontstoppen?

Een loodgieter legt u in deze video uit, hoe u uw sifon reinigt.

5 Tips om een verstopping te voorkomen

U wilt natuurlijk het liefst een rioolverstopping voorkomen, daarom hebben wij nog een aantal handige ontstoptips voor u. De beste tip die wij u kunnen geven is dat u de wastafel, douche en toilet alleen gebruikt waarvoor het bedoeld is. Gooi geen vet of olie door de gootsteen en gebruik niet te veel toiletpapier. Op milieucentraal.nl leest u hier meer over. De meeste verstoppingen worden hierdoor veroorzaakt.

Voorkom een verstoppingsprobleem met deze tips:

 • Plaats een speciale gootsteenzeef en vang etensresten of ander vuil op tijdens de afwas of het spoelen van serviesgoed.
 • Gebruik niet te veel toiletpapier en spoel vochtige doekjes niet door.
 • Bevestig een bladvanger voor de regenpijp om te voorkomen dat er bladeren in de regenpijp terecht komen.
 • Laat uw hemelwaterafvoer (o.a. de dakgoten) en de riolering regelmatig onderhouden.
 • Schakel een rioleringsbedrijf in voor het preventief doorspuiten van de afvoerbuizen.

Wij zijn in uw provincie ook actief in:

Amsterdam | Alkmaar | Hoofddorp | Castricum | Volendam | Aalsmeer | Enkhuizen | Bergen

Waarom ontstoppingsdienst Hilversum inschakelen?

Bij een rioolverstopping is het verstandig om zo snel mogelijk een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. U weet dan zeker dat u professioneel geholpen wordt en de verstoppingen zijn snel verleden tijd. Schakel bijvoorbeeld een rioleringsbedrijf in met het KIWA-keurmerk. Hierover leest u meer op kiwa.com.

De belangrijkste voordelen:

 • Het rioleringsbedrijf beschikt over geavanceerde apparatuur en handige hulpmiddelen om de locatie van de verstopping op te sporen.
 • U weet zeker dat de rioolverstopping op de juiste manier wordt aangepakt.
 • De specialisten hebben veel ervaring en werken snel en nauwkeurig.
 • U hoeft zelf het vieze werk niet te doen of speciaal gereedschap aan te schaffen.

ontstoppingsdienst Hilversum

Snel contact en gemakkelijk een offerte aanvragen!

Riool verstopt? Bel dan naar 085 500 1374 en een vakman van een ontstoppingsbedrijf is snel bij u ter plaatse voor het ontstoppen van de riolering of de afvoer. De ontstoppingsdienst is 24/7 bereikbaar, dus ook het weekend of midden in de nacht.

Wilt u een scherp geprijsde offerte ontvangen voor het ontstoppen, een rioolinspectie, onderhoud of andere riooldienst? Vul dan het offerteformulier in en u ontvangt snel een vrijblijvende offerte van een rioleringsbedrijf uit de regio Hilversum, zonder verdere verplichtingen.